Hvordan arrangerer du et gjestebud?

Er du en av de som har sagt ja til å være vert for et gjestebud? Her får du oppskriften på hvordan det kan arrangeres (PDF, 1008 kB)

INVITER

Her er forslag til en kort invitasjonstekst som du kan sende til dine gjester. Men skriv den gjerne litt om og bruk dine egne ord:

Hei
Jeg har sagt ja til å være vert for et gjestebud. Nye Moss kommune skal lage ny visjon og ønsker innspill fra deg og meg. En visjon er et ønske om hvordan framtiden skal se ut. Hvilke drømmebilder har vi for framtiden? Vi er oppfordret til å spille inn det vi brenner for, og Nye Moss vil samle alt materiell og bruke det i arbeidet med å lage ny visjon og ny kommuneplan. Håper du vil komme (sted, dato og klokkeslett). Jeg byr på enkel servering.

ARRANGER

Du velger selv hva du vil servere gjestene dine. Husk at det gjerne kan være veldig enkel servering.

Hva skal vi snakke om?

Nedenfor er overskriftene for samtalene. Jobb med én overskrift om gangen. La gjerne alle gjestene få tenke seg litt om et par minutter før dere deler med hverandre. Som vert er det fint om du fortløpende skriver ned noen notater fra samtalene. Da er det lettere å sammenfatte etterpå.

  1. Hvilke framtidsdrømmer for Nye Moss har jeg?
  2. Mitt forslag til en visjon - et framtidsbilde for Nye Moss:

Det er vanskelig å lage et visjonsforslag og dere må ikke svare på nr 2. Hvis dere vil prøve dere kan det være en god metode å skrive ned mange formuleringer og så bearbeide dem. 

Hva er en visjon? En visjon er gjerne en kort setning som skaper energi, og gir et positivt bilde av hva vi sammen skal få til med vår nye kommune. Må være mulig å oppnå. 

SEND SVAR

Send oss et skriftlig svar på hvilke framtidsdrømmer for Nye Moss som ble trukket fram på ditt gjestebud. Send oss også forslag til visjon.

Vi ønsker et kort svar og på størrelsen av maks 1 side. 

Send svaret til therese.evensen@moss.kommune.no senest innen 3.juni.

Husk å få med hvor mange dere var, alder, kjønn og postnummeret til deltakerne.

Vi kommer til å publisere alle innspill på et senere tidspunkt, og alle innspill vil da være anonymisert.

Har du spørsmål? Ta i så fall kontakt med Therese på 47 65 38 39. Hvis hun ikke svarer ringer hun deg opp igjen senere. 

Fant du det du lette etter?